Klasyczna
Lekkostrawna
Low fodmap
Niski indeks glikemiczny
Przeciwgrzybicza
Przeciwpasożytnicza
Zupa tajska z kurczakiem
Porcje
1
porcjeCzas Przygotowania
35
minutKalorie
394
kcal
Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 35g białka
– 33g węglowodanów
– 14,6g tłuszczów
– 3 wymienniki węglowodanowe
Danie możesz przygotować w Thermomixie, korzystając z przepisu “Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym”
Składniki
130 g 130 piersi z kurczaka
100 g 100 marchewki
25 g 25 szpinaku
250 g 250 wody
20 g 20 sosu sojowego bezglutenowego
10 g 10 sosu rybnego
5 g 5 imbiru
5 g 5 bulionu drobiowego LF
1 g 1 pieprz
Mała garść natki pietruszki
15 g 15 orzechów ziemnych
25 g 25 makaronu ryżowego
Sposób przygotowania
- Pierś z kurczaka pokrój na plasterki lub w kostkę i podsmaż bardzo krótko na oleju z plasterkami imbiru.
- Po 2-3 minutach dodaj plasterki marchewki, wodę, bulion drobiowy i gotuj 20-25 minut, aż mięso i marchew będą miękkie.
- Zupę dopraw sosem sojowym, sosem rybnym, pieprzem.
- Gotową zupę podaj z ugotowanym makaronem ryżowym.
- Całość posyp posypką, przygotowaną z orzeszków ziemnych i natki pietruszki.
Notatki
- uwag