Klasyczna
Lekkostrawna
Low fodmap
Niski indeks glikemiczny
Przeciwgrzybicza
Przeciwpasożytnicza
Zupa tajska z kurczakiem

Zupa tajska z kurczakiem

Porcje

1

porcje
Czas Przygotowania

35

minut
Kalorie

394

kcal


Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 35g białka
– 33g węglowodanów
– 14,6g tłuszczów
– 3 wymienniki węglowodanowe

Danie możesz przygotować w Thermomixie, korzystając z przepisu “Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym”

Składniki

  • 130 g 130 piersi z kurczaka

  • 100 g 100 marchewki

  • 25 g 25 szpinaku

  • 250 g 250 wody

  • 20 g 20 sosu sojowego bezglutenowego

  • 10 g 10 sosu rybnego

  • 5 g 5 imbiru

  • 5 g 5 bulionu drobiowego LF

  • 1 g 1 pieprz

  • Mała garść natki pietruszki

  • 15 g 15 orzechów ziemnych

  • 25 g 25 makaronu ryżowego

Sposób przygotowania

  • Pierś z kurczaka pokrój na plasterki lub w kostkę i podsmaż bardzo krótko na oleju z plasterkami imbiru.
  • Po 2-3 minutach dodaj plasterki marchewki, wodę, bulion drobiowy i gotuj 20-25 minut, aż mięso i marchew będą miękkie.
  • Zupę dopraw sosem sojowym, sosem rybnym, pieprzem.
  • Gotową zupę podaj z ugotowanym makaronem ryżowym.
  • Całość posyp posypką, przygotowaną z orzeszków ziemnych i natki pietruszki.

Notatki

  • uwag

X
X