Klasyczna
Lekkostrawna
Przeciwgrzybicza
Przeciwpasożytnicza
Wegetariańska
Wegeteriański gnocchi z cukinią

Wegeteriański gnocchi z cukinią

Porcje

1

porcje
Czas Przygotowania

15

minut
Kalorie

495

kcal


Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 15,2g białka
– 92,5g węglowodanów
– 8g tłuszczów
– 8,5 wymiennika węglowodanowego

Składniki

  • 200 g 200 gnocchi

  • 150 g 150 cukinii

  • 15 g 15 pomidorów suszonych z oliwie

  • 40 g 40 ajwaru

  • 15 g 15 serka śmietankowego almette

  • 5 g 5 parmezanu

  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

  • Cukinię pokrój w cienkie plasterki. Wrzuć na patelnię, wlej odrobinę wody i duś na niewielkim ogniu do momentu, aż cukinia będzie miękka.
  • Następnie, dodaj pokrojone plasterki pomidorów, przyprawy, ajwar, serek i całość bardzo dokładnie wymieszaj.
  • W międzyczasie, ugotuj gnocchi zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przełóż je do sosu i bardzo dokładnie wymieszaj.
  • Gotowe danie przypraw do smaku solą, pieprzem i posyp parmezanem.

Notatki

  • uwag

X
X