Klasyczna
Lekkostrawna
Przeciwgrzybicza
Przeciwpasożytnicza
Wegetariańska

Wegeteriański gnocchi z cukinią
Porcje
1
porcjeCzas Przygotowania
15
minutKalorie
495
kcal
Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 15,2g białka
– 92,5g węglowodanów
– 8g tłuszczów
– 8,5 wymiennika węglowodanowego
Składniki
200 g 200 gnocchi
150 g 150 cukinii
15 g 15 pomidorów suszonych z oliwie
40 g 40 ajwaru
15 g 15 serka śmietankowego almette
5 g 5 parmezanu
sól, pieprz
Sposób przygotowania
- Cukinię pokrój w cienkie plasterki. Wrzuć na patelnię, wlej odrobinę wody i duś na niewielkim ogniu do momentu, aż cukinia będzie miękka.
- Następnie, dodaj pokrojone plasterki pomidorów, przyprawy, ajwar, serek i całość bardzo dokładnie wymieszaj.
- W międzyczasie, ugotuj gnocchi zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przełóż je do sosu i bardzo dokładnie wymieszaj.
- Gotowe danie przypraw do smaku solą, pieprzem i posyp parmezanem.
Notatki
- uwag