Klasyczna
Tanie gotowanie
Wegańska
Wegetariańska
Wegański Burger
Porcje
1
porcjeCzas Przygotowania
15
minutKalorie
483
kcal
Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 12,5g białka
– 65,9g węglowodanów
– 19,3g tłuszczów
– 6 wymienników węglowodanowych
Składniki
1 1 bułka fińska owsiana (100g)
1 1 kotlet wegański ze słonecznikiem Vemondo (85g)
20 g 20 majonezu wegańskiego
10 g 10 pasty tahini
5 g 5 sosu sojowego
50 g 50 pomidora
30 g 30 ogórka
30 g 30 sałaty lodowej
Sposób przygotowania
- Z majonezu, pasty tahini, sosu sojowego i odrobiny wody przygotuj sos. Posmaruj nim 2 połówki bułki
- Kotleta wegańskiego usmaż lub upiecz. Wyłóż na przygotowane wcześniej pieczywo.
- Dodaj plasterki warzyw i złóż.
Notatki
- uwag