Klasyczna
Tanie gotowanie
Wegańska
Wegetariańska
Wegański Burger

Wegański Burger

Porcje

1

porcje
Czas Przygotowania

15

minut
Kalorie

483

kcal


Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 12,5g białka
– 65,9g węglowodanów
– 19,3g tłuszczów
– 6 wymienników węglowodanowych

Składniki

  • 1 1 bułka fińska owsiana (100g)

  • 1 1 kotlet wegański ze słonecznikiem Vemondo (85g)

  • 20 g 20 majonezu wegańskiego

  • 10 g 10 pasty tahini

  • 5 g 5 sosu sojowego

  • 50 g 50 pomidora

  • 30 g 30 ogórka

  • 30 g 30 sałaty lodowej

Sposób przygotowania

  • Z majonezu, pasty tahini, sosu sojowego i odrobiny wody przygotuj sos. Posmaruj nim 2 połówki bułki
  • Kotleta wegańskiego usmaż lub upiecz. Wyłóż na przygotowane wcześniej pieczywo.
  • Dodaj plasterki warzyw i złóż.

Notatki

  • uwag

X
X