Low carb
Niski indeks glikemiczny
Tanie gotowanie
Wątróbka z jabłkiem i cebulą

Wątróbka z jabłkiem i cebulą

Porcje

1

porcje
Czas Przygotowania

20

minut
Kalorie

378

kcal


Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 22,8g białka
– 22,4g węglowodanów
– 21,8g tłuszczów
– 2 wymienniki węglowodanowe

Składniki

  • 120 g 120 wątróbki

  • 100 g 100 jabłka

  • 50 g 50 cebuli

  • 10 g 10 masła klarowanego

  • 5 g 5 oliwy z oliwek

  • 5 g 5 miodu

  • sól, pieprz, rozmaryn

Sposób przygotowania

  • Wątróbkę oczyść i dokładnie umyj. Jabłko pokrój w dużą kostkę, a cebulę w piórka.
  • Na oliwie z połową masła podduś cebulę. Po 2-3 minutach dodaj jabłko i duś kilka minut do momentu, aż będą miękkie. Składniki najlepiej smażyć od razu z gałązką rozmarynu.
  • Dodaj pozostałe masło i kawałki wątróbki. Smaż po 3-4 minuty z każdej strony.
  • Na samym końcu dodaj miód, aby skarmelizować całość.
  • Przypraw do smaku solą i pieprzem.

Notatki

  • uwag

X
X