Dla dzieci
Wegańska
Wegetariańska
Tartaletki czeko-mango

Tartaletki czeko-mango

Porcje

2

porcje
Czas Przygotowania

35

minut
Kalorie

292

kcal

Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 8g białka
– 46,2g węglowodanów
– 10,7g tłuszczów

Składniki

  • 85 g 85 płatków owsianych zblendowanych na mąkę

  • 10 g 10 kakao

  • 20 g 20 masła orzechowego

  • 150 g 150 pulpy z mango

  • 125 g 125 wody

  • 5 g 5 agaru

Sposób przygotowania

  • Płatki owsiane zblenduj na mąkę.
  • Mąkę owsianą, kakao, masło orzechowe i 20g pulpy wymieszaj dokładnie.
  • Powstałym ciastem wyłóż foremki na tartaletki.
  • Pozostałą pulpę z mango wymieszaj z wodą. Zagotuj. Dodaj agar i wymieszaj dokładnie.
  • Wlej mus z mango do tartaletek.
  • Włóż tartaletki do lodówki na około 30 minut aż mus stężeje.

Notatki

  • uwag

X
X