Low carb
Niski indeks glikemiczny
Tanie gotowanie
Szaszłyki drobiowe z suszonymi owocami
Porcje
1
porcjeCzas Przygotowania
25
minutKalorie
404
kcal
Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 40,3g białka
– 27,9g węglowodanów
– 15,2g tłuszczów
– 2,5 wymiennika węglowodanowego
Składniki
150 g 150 piersi z kurczaka
15 g 15 suszonych śliwek
15 g 15 suszonych moreli
20 g 20 szynki szwarcwaldzkiej
70 g 70 cukinii
70 g 70 czerwonej papryki
10 g 10 oliwy z oliwek
sól, pieprz, słodka papryka, chilli, oregano, bazylia
Sposób przygotowania
- Pierś z kurczaka pokrój w kostkę. Zamarynuje w oliwie i przyprawach.
- Odstaw na minimum godzinę do lodówki – im dłużej, tym lepiej. W międzyczasie, pokrój paprykę i cukinię.
- Gotowe mięso nadziewaj na patyki, naprzemiennie z warzywami i suszonymi owocami.
- Każdy szaszłyk zawiń delikatnie w plaster szynki.
- Piecz około 15 minut w 160 stopniach.
Notatki
- uwag