Klasyczna
Tanie gotowanie
Śledzik z burakiem

Śledzik z burakiem

Porcje

3

porcje
Czas Przygotowania

15

minut
Kalorie

305

kcal


Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 13,4g białka
– 17,2g węglowodanów
– 20g tłuszczów
– ,5 wymiennika węglowodanowego

Składniki

  • 250 g 250 śledzi po wiejsku z cebulką

  • 200 g 200 buraków

  • 100 g 100 ogórków kiszonych

  • 10 g 10 musztardy

  • 15 g 15 oleju rzepakowego

  • 5 g 5 miodu

  • koperek, sól, pieprz

Sposób przygotowania

  • Śledzie wyjąć z zalewy i pokroić na kawałki. Zachowaj część cebulki ze słoika.
  • Buraki wcześniej ugotuj lub kup już ugotowane. Pokrój je na plasterki i ułóż na półmisku. Dopraw solą i pieprzem.
  • Na wierzchu połóż śledzie i krążki marynowanej cebuli.
  • Całość polej sosem przygotowanym z oleju, musztardy i miodu.

Notatki

  • uwag

X
X