Low carb
Niski indeks glikemiczny
Śledzie w śmietanie
Porcje
1
porcjeCzas Przygotowania
10
minutKalorie
450
kcal
Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 19g białka
– 19g węglowodanów
– 32,9g tłuszczów
– 1,5 wymiennika węglowodanowego
Składniki
120 g 120 śledzi w zalewie
30 g 30 śmietany 18%
20 g 20 czerwonej cebuli
80 g 80 ogórków konserwowych
10 g 10 kaparów
5 g 5 oleju rzepakowego
5 g 5 musztardy francuskiej
5 g 5 musztardy miodowej
1 g 1 Sól, pieprz
Sposób przygotowania
- Śledzie wcześniej zalej zimną wodą i odstaw na minimum godzinę, ale usunąć nadmiar soli. Śledzie wypłucz pod bieżącą wodą, pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do miski.
- Dodaj poszatkowaną drobno cebulę i ogórka, kapary, musztardę, śmietanę, olej i całość dokładnie wymieszaj.
- Śledzie do smaku przypraw solą i pieprzem.
Notatki
- uwag