Low carb
Niski indeks glikemiczny
Śledzie w śmietanie

Śledzie w śmietanie

Porcje

1

porcje
Czas Przygotowania

10

minut
Kalorie

450

kcal


Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 19g białka
– 19g węglowodanów
– 32,9g tłuszczów
– 1,5 wymiennika węglowodanowego

Składniki

  • 120 g 120 śledzi w zalewie

  • 30 g 30 śmietany 18%

  • 20 g 20 czerwonej cebuli

  • 80 g 80 ogórków konserwowych

  • 10 g 10 kaparów

  • 5 g 5 oleju rzepakowego

  • 5 g 5 musztardy francuskiej

  • 5 g 5 musztardy miodowej

  • 1 g 1 Sól, pieprz

Sposób przygotowania

  • Śledzie wcześniej zalej zimną wodą i odstaw na minimum godzinę, ale usunąć nadmiar soli. Śledzie wypłucz pod bieżącą wodą, pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do miski.
  • Dodaj poszatkowaną drobno cebulę i ogórka, kapary, musztardę, śmietanę, olej i całość dokładnie wymieszaj.
  • Śledzie do smaku przypraw solą i pieprzem.

Notatki

  • uwag

X
X