Lekkostrawna
Niski indeks glikemiczny
Tanie gotowanie
Sałatka z ziemniaków i pieczonego łososia

Sałatka z ziemniaków i pieczonego łososia

Porcje

1

porcje
Czas Przygotowania

20

minut
Kalorie

415

kcal


Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 20,5g białka
– 40,9g węglowodanów
– 20,8g tłuszczów
– 3,5 wymiennika węglowodanowego

Składniki

  • 120 g 120 ziemniaków

  • 70 g 70 filetu z łososia

  • 20 g 20 pomidorów suszonych

  • 100 g 100 pomidorów koktajlowych

  • 5 g 5 rukoli

  • 10 g 10 oliwy z oliwek

  • 5 g 5 syropu klonowego

  • 5 g 5 musztardy francuskiej

  • 1 g 1 sól, pieprz, czosnek, oregano

Sposób przygotowania

  • Ziemniaki ugotuj i pokrój w grubsze plasterki lub ćwiartki.
  • Filet z łososia oczyść, przypraw i upiecz – około 15 minut w 200 stopniach.
  • Gotowe ziemniaki wyłóż na talerz. Dodał rukolę, kawałki pieczonego łososia, pomidorki koktajlowe i pomidory suszone.
  • Całość polej sosem przygotowanym z oliwy, syropu klonowego, musztardy francuskiej. Przypraw do smaku.

Notatki

  • uwag

X
X