Lekkostrawna
Niski indeks glikemiczny
Tanie gotowanie

Sałatka z ziemniaków i pieczonego łososia
Porcje
1
porcjeCzas Przygotowania
20
minutKalorie
415
kcal
Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 20,5g białka
– 40,9g węglowodanów
– 20,8g tłuszczów
– 3,5 wymiennika węglowodanowego
Składniki
120 g 120 ziemniaków
70 g 70 filetu z łososia
20 g 20 pomidorów suszonych
100 g 100 pomidorów koktajlowych
5 g 5 rukoli
10 g 10 oliwy z oliwek
5 g 5 syropu klonowego
5 g 5 musztardy francuskiej
1 g 1 sól, pieprz, czosnek, oregano
Sposób przygotowania
- Ziemniaki ugotuj i pokrój w grubsze plasterki lub ćwiartki.
- Filet z łososia oczyść, przypraw i upiecz – około 15 minut w 200 stopniach.
- Gotowe ziemniaki wyłóż na talerz. Dodał rukolę, kawałki pieczonego łososia, pomidorki koktajlowe i pomidory suszone.
- Całość polej sosem przygotowanym z oliwy, syropu klonowego, musztardy francuskiej. Przypraw do smaku.
Notatki
- uwag