Low carb
Low fodmap
Niski indeks glikemiczny
Przeciwgrzybicza
Sałatka z kurczakiem i boczkiem

Sałatka z kurczakiem i boczkiem

Porcje

1

porcje
Czas Przygotowania

15

minut
Kalorie

421

kcal


Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 37,7g białka
– 13,6g węglowodanów
– 24,8g tłuszczów
– 1 wymiennik węglowodanowy

Składniki

  • 130 g 130 piersi z kurczaka

  • 50 g 50 sałaty rzymskiej

  • 50 g 50 zielonego ogórka

  • 80 g 80 pomidorów koktajlowych

  • 30 g 30 boczku z plastrach

  • 5 g 5 nasion słonecznika

  • 90 g 90 jogurtu naturalnego bez laktozy

  • 10 g 10 majonezu light

  • 5 g 5 oliwy z oliwek

  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

  • Pierś z kurczaka posmaruj oliwą. Przypraw solą i pieprzem. Piecz 20-25 minut w 160 stopniach.
  • Na blaszce obok kurczaka połóż plastry boczku i również podpiecz.
  • W miseczce ułóż pokrojoną sałatkę, ogórka, pomidory i gotowego kurczaka. Całość posyp nasionami słonecznika.
  • Z jogurtu, majonezu, soli i pieprzu przygotuj sos.

Notatki

  • uwag

X
X