Low carb
Low fodmap
Niski indeks glikemiczny
Przeciwgrzybicza
Przeciwpasożytnicza
Sałatka z kurczakiem i boczkiem
Porcje
1
porcjeCzas Przygotowania
15
minutKalorie
421
kcal
Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 37,7g białka
– 13,6g węglowodanów
– 24,8g tłuszczów
– 1 wymiennik węglowodanowy
Składniki
130 g 130 piersi z kurczaka
50 g 50 sałaty rzymskiej
50 g 50 zielonego ogórka
80 g 80 pomidorów koktajlowych
30 g 30 boczku z plastrach
5 g 5 nasion słonecznika
90 g 90 jogurtu naturalnego bez laktozy
10 g 10 majonezu light
5 g 5 oliwy z oliwek
sól, pieprz
Sposób przygotowania
- Pierś z kurczaka posmaruj oliwą. Przypraw solą i pieprzem. Piecz 20-25 minut w 160 stopniach.
- Na blaszce obok kurczaka połóż plastry boczku i również podpiecz.
- W miseczce ułóż pokrojoną sałatkę, ogórka, pomidory i gotowego kurczaka. Całość posyp nasionami słonecznika.
- Z jogurtu, majonezu, soli i pieprzu przygotuj sos.
Notatki
- uwag