Low fodmap
Przeciwgrzybicza
Przeciwpasożytnicza
Wegańska
Wegetariańska
Sałatka wiosenna
Porcje
1
porcjeCzas Przygotowania
10
minutKalorie
259
kcal
Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 8,3g białka
– 29,8g węglowodanów
– 12,9g tłuszczów
Składniki
120 g 120 ciecierzycy konserwowej
120 g 120 czerwonej papryki
100 g 100 ogórka gruntownego
80 g 80 rzodkiewki
10 g 10 oliwy z oliwek
garść pietruszki i koperku
sól, pieprz, oregano
Sposób przygotowania
- Paprykę, ogórka, rzodkiewkę pokrój w drobną kostkę i przełóż do miseczki. Dodaj odcedzoną ciecierzycę.
- Do warzyw dodaj posiekane zioła, oliwę i przyprawy.
- Całość bardzo dokładnie wymieszaj.
- UWAGA: Jeśli chcesz, aby sałatka była low fodmap, ogranicz ilość ciecierzycy do 30g
Notatki
- uwag