Low fodmap
Przeciwgrzybicza
Przeciwpasożytnicza
Wegańska
Wegetariańska
Sałatka wiosenna

Sałatka wiosenna

Porcje

1

porcje
Czas Przygotowania

10

minut
Kalorie

259

kcal


Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 8,3g białka
– 29,8g węglowodanów
– 12,9g tłuszczów

Składniki

  • 120 g 120 ciecierzycy konserwowej

  • 120 g 120 czerwonej papryki

  • 100 g 100 ogórka gruntownego

  • 80 g 80 rzodkiewki

  • 10 g 10 oliwy z oliwek

  • garść pietruszki i koperku

  • sól, pieprz, oregano

Sposób przygotowania

  • Paprykę, ogórka, rzodkiewkę pokrój w drobną kostkę i przełóż do miseczki. Dodaj odcedzoną ciecierzycę.
  • Do warzyw dodaj posiekane zioła, oliwę i przyprawy.
  • Całość bardzo dokładnie wymieszaj.
  • UWAGA: Jeśli chcesz, aby sałatka była low fodmap, ogranicz ilość ciecierzycy do 30g

Notatki

  • uwag

X
X