Low carb
Low fodmap
Niski indeks glikemiczny
Przeciwgrzybicza
Przeciwpasożytnicza
Rosół z pieczonych warzyw
Porcje
4
porcjeCzas Przygotowania
1
godz.30
minutKalorie
230
kcal
Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 25,2g białka
– 13,4g węglowodanów
– 11,9g tłuszczów
Składniki
2 2 udka z kurczaka
3 3 marchewki
1 1 seler
2 2 pietruszki
Woda (do przykrycia wszystkich składników)
Łyżka bulionu (opcjonalnie low fodmap)
Sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
Sposób przygotowania
- Warzywa obierz, mięso oczyść i przełóż na blaszkę do pieczenia. Przypraw dokładnie solą i pieprzem. Dorzuć liść laurowy i ziele angielskie.
- Całość piecz 45 minut w 180 stopniach.
- Upieczone warzywa przełóż do garnka. Zalej wodą i gotuj na bardzo małym ogniu przez 3-4h, aż rosół będzie bardzo aromatyczny. Im dłużej gotujesz, tym rosół będzie smaczniejszy.
- Na końcu dopraw bulionem, solą i pieprzem.
Notatki
- uwag