Low carb
Low fodmap
Niski indeks glikemiczny
Przeciwgrzybicza
Przeciwpasożytnicza
Rosół z pieczonych warzyw

Rosół z pieczonych warzyw

Porcje

4

porcje
Czas Przygotowania

1

godz. 

30

minut
Kalorie

230

kcal


Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 25,2g białka
– 13,4g węglowodanów
– 11,9g tłuszczów

Składniki

  • 2 2 udka z kurczaka

  • 3 3 marchewki

  • 1 1 seler

  • 2 2 pietruszki

  • Woda (do przykrycia wszystkich składników)

  • Łyżka bulionu (opcjonalnie low fodmap)

  • Sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

Sposób przygotowania

  • Warzywa obierz, mięso oczyść i przełóż na blaszkę do pieczenia. Przypraw dokładnie solą i pieprzem. Dorzuć liść laurowy i ziele angielskie.
  • Całość piecz 45 minut w 180 stopniach.
  • Upieczone warzywa przełóż do garnka. Zalej wodą i gotuj na bardzo małym ogniu przez 3-4h, aż rosół będzie bardzo aromatyczny. Im dłużej gotujesz, tym rosół będzie smaczniejszy.
  • Na końcu dopraw bulionem, solą i pieprzem.

Notatki

  • uwag

X
X