Lekkostrawna
Low carb
Niski indeks glikemiczny
Przeciwgrzybicza
Roladki drobiowe ze szpinakiem

Roladki drobiowe ze szpinakiem

Porcje

1

porcje
Czas Przygotowania

1

godz. 

10

minut
Kalorie

286

kcal


Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 38,2g białka
– 5,1g węglowodanów
– 13g tłuszczów
– 0,5 wymiennika węglowodanowego

Składniki

  • 120 g 120 piersi z kurczaka

  • 50 g 50 szpinaku

  • 30 g 30 sera feta

  • 15 g 15 pomidorów suszonych

  • 30 g 30 szynki parmeńskiej

  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania

  • Pierś z kurczaka zawiń w folię spożywczą i rozbij przy pomocy tłuczka. Z obu stron przypraw solą i pieprzem.
  • W międzyczasie, podduś szpinak bez dodatkowego tłuszczu. Przypraw go solą, pieprzem i odstaw do wystudzenia.
  • Na środek piersi wyłóż przygotowany wcześniej szpinak, pomidory suszone i pokruszony ser.
  • Zwiń roladkę w folię spożywczą, a następnie sreberko. Możesz odstawić do lodówki lub od razu upiec.
  • Roladki piecz 60 minut w 140 stopniach.

Notatki

  • uwag

X
X