Lekkostrawna
Low carb
Niski indeks glikemiczny
Przeciwgrzybicza
Przeciwpasożytnicza

Roladki drobiowe ze szpinakiem
Porcje
1
porcjeCzas Przygotowania
1
godz.10
minutKalorie
286
kcal
Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 38,2g białka
– 5,1g węglowodanów
– 13g tłuszczów
– 0,5 wymiennika węglowodanowego
Składniki
120 g 120 piersi z kurczaka
50 g 50 szpinaku
30 g 30 sera feta
15 g 15 pomidorów suszonych
30 g 30 szynki parmeńskiej
Sól, pieprz
Sposób przygotowania
- Pierś z kurczaka zawiń w folię spożywczą i rozbij przy pomocy tłuczka. Z obu stron przypraw solą i pieprzem.
- W międzyczasie, podduś szpinak bez dodatkowego tłuszczu. Przypraw go solą, pieprzem i odstaw do wystudzenia.
- Na środek piersi wyłóż przygotowany wcześniej szpinak, pomidory suszone i pokruszony ser.
- Zwiń roladkę w folię spożywczą, a następnie sreberko. Możesz odstawić do lodówki lub od razu upiec.
- Roladki piecz 60 minut w 140 stopniach.
Notatki
- uwag