Low carb
Niski indeks glikemiczny
Przeciwgrzybicza
Przeciwpasożytnicza
Tanie gotowanie
Pasta z wędzonego pstrąga
Porcje
1
porcjeCzas Przygotowania
10
minutKalorie
340
kcal
Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 30,7g białka
– 1,6g węglowodanów
– 22,3g tłuszczów
– 0 wymienników węglowodanowych
Składniki
100 g 100 wędzonego pstrąga
30 g 30 serka kremowego śmietankowego
1 1 jajko
5 g 5 oliwy z oliwek
5 g 5 soku a cytryny
sól, pieprz biały
Sposób przygotowania
- Wędzonego pstrąga obierz i mięso bez ości odłóż do naczynia.
- Jajko ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój bardzo drobno. Dodaj do ryby.
- Dorzuć serek, oliwę, sok z cytryny i przyprawy.
- Całość bardzo dokładnie wymieszaj lub zblenduj. Podaj z dowolnym pieczywa czy krakersami.
Notatki
- uwag