Low carb
Niski indeks glikemiczny
Przeciwgrzybicza
Przeciwpasożytnicza
Tanie gotowanie
Pasta z wędzonego pstrąga

Pasta z wędzonego pstrąga

Porcje

1

porcje
Czas Przygotowania

10

minut
Kalorie

340

kcal


Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 30,7g białka
– 1,6g węglowodanów
– 22,3g tłuszczów
– 0 wymienników węglowodanowych

Składniki

  • 100 g 100 wędzonego pstrąga

  • 30 g 30 serka kremowego śmietankowego

  • 1 1 jajko

  • 5 g 5 oliwy z oliwek

  • 5 g 5 soku a cytryny

  • sól, pieprz biały

Sposób przygotowania

  • Wędzonego pstrąga obierz i mięso bez ości odłóż do naczynia.
  • Jajko ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój bardzo drobno. Dodaj do ryby.
  • Dorzuć serek, oliwę, sok z cytryny i przyprawy.
  • Całość bardzo dokładnie wymieszaj lub zblenduj. Podaj z dowolnym pieczywa czy krakersami.

Notatki

  • uwag

X
X