Low carb
Niski indeks glikemiczny
Wegetariańska
Omlet z figą i fetą
Porcje
1
porcjeCzas Przygotowania
8
minutKalorie
446
kcal
Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 27,4g białka
– 19,3g węglowodanów
– 28,7g tłuszczów
Składniki
3 3 jajka
70 g 70 figi
30 g 30 sera feta
5 g 5 syropy klonowego
5 g 5 oliwy z oliwek
sól, pieprz
Sposób przygotowania
- Jajka rozbełtaj z miseczkę. Przypraw solą, pieprz i usmaż omlet na oliwie. Zrób to na bardzo małym ogniu.
- Gotowy omlet przełóż na talerz. Wyłóż plasterki figi i pokruszony ser.
- Całość polej syropem klonowym.
- Opcjonalnie podaj z pomidorkami lub innymi warzywami.
Notatki
- uwag