Low carb
Niski indeks glikemiczny
Wegetariańska
Omlet z figą i fetą

Omlet z figą i fetą

Porcje

1

porcje
Czas Przygotowania

8

minut
Kalorie

446

kcal


Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 27,4g białka
– 19,3g węglowodanów
– 28,7g tłuszczów

Składniki

  • 3 3 jajka

  • 70 g 70 figi

  • 30 g 30 sera feta

  • 5 g 5 syropy klonowego

  • 5 g 5 oliwy z oliwek

  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

  • Jajka rozbełtaj z miseczkę. Przypraw solą, pieprz i usmaż omlet na oliwie. Zrób to na bardzo małym ogniu.
  • Gotowy omlet przełóż na talerz. Wyłóż plasterki figi i pokruszony ser.
  • Całość polej syropem klonowym.
  • Opcjonalnie podaj z pomidorkami lub innymi warzywami.

Notatki

  • uwag

X
X