Przeciwgrzybicza
Przeciwpasożytnicza
Tanie gotowanie
Makaron z kawałkami łososia
Porcje
1
porcjeCzas Przygotowania
15
minutKalorie
505
kcal
Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 34,4g białka
– 45,9g węglowodanów
– 20,9g tłuszczów
– 4,5 wymiennika węglowodanowego
UWAGA! W leczeniu lambliozy, wykorzystaj dowolny makaron bez glutenu.
Składniki
50 g 50 makaronu z mąki durum
150 g 150 łososia w sosie pomidorowym
35 g 35 szpinaku
150 g 150 pomidorów koktajlowych
30 g 30 czerwonej cebuli
5 g 5 oliwy z oliwek
Ząbek czosnku
sól, pieprz
Sposób przygotowania
- Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż na niej poszatkowany czosnek i cebulę. Po chwili dorzuć pomidorki koktajlowe.
- Po kilku minutach dodaj łososia, szpinak i przygotowany wcześniej makaron.
- Całość podsmaż 2-3 minuty i przypraw do smaku.
Notatki
- uwag