Przeciwgrzybicza
Przeciwpasożytnicza
Tanie gotowanie
Makaron z kawałkami łososia

Makaron z kawałkami łososia

Porcje

1

porcje
Czas Przygotowania

15

minut
Kalorie

505

kcal


Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 34,4g białka
– 45,9g węglowodanów
– 20,9g tłuszczów
– 4,5 wymiennika węglowodanowego

UWAGA! W leczeniu lambliozy, wykorzystaj dowolny makaron bez glutenu.

Składniki

  • 50 g 50 makaronu z mąki durum

  • 150 g 150 łososia w sosie pomidorowym

  • 35 g 35 szpinaku

  • 150 g 150 pomidorów koktajlowych

  • 30 g 30 czerwonej cebuli

  • 5 g 5 oliwy z oliwek

  • Ząbek czosnku

  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

  • Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż na niej poszatkowany czosnek i cebulę. Po chwili dorzuć pomidorki koktajlowe.
  • Po kilku minutach dodaj łososia, szpinak i przygotowany wcześniej makaron.
  • Całość podsmaż 2-3 minuty i przypraw do smaku.

Notatki

  • uwag

X
X