Klasyczna
Niski indeks glikemiczny
Przeciwgrzybicza
Przeciwpasożytnicza
Tanie gotowanie
Makaron z burattą i salami
Porcje
1
porcjeCzas Przygotowania
15
minutKalorie
515
kcal
Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 21,6g białka
– 43g węglowodanów
– 30,5g tłuszczów
– 3,5 wymiennika węglowodanowego
UWAGA! W leczeniu lambliozy, wykorzystaj dowolny makaron bez glutenu.
Składniki
50 g 50 makaronu pełnoziarnistego
50 g 50 dowolnego salami
15 g 15 pomidorów suszonych
50 g 50 buratty
5 g 5 oliwy z oliwek
sól, pieprz, ząbek czosnku
Sposób przygotowania
- Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Na patelni bez dodatkowego tłuszczu podsmaż pokrojone w kostkę salami razem z poszatkowanym drobno czosnkiem. Gdy wytopi się tłuszcz, dodaj pomidory suszone.
- Na patelnię wrzuć ugotowany wcześniej makaron i całość dokładnie wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem. Przełóż na talerz.
- Na makaron wyłóż rukolę, kawałek sera buratta i przypraw do smaku.
Notatki
- uwag