Klasyczna
Niski indeks glikemiczny
Przeciwgrzybicza
Przeciwpasożytnicza
Tanie gotowanie
Makaron z burattą i salami

Makaron z burattą i salami

Porcje

1

porcje
Czas Przygotowania

15

minut
Kalorie

515

kcal


Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 21,6g białka
– 43g węglowodanów
– 30,5g tłuszczów
– 3,5 wymiennika węglowodanowego

UWAGA! W leczeniu lambliozy, wykorzystaj dowolny makaron bez glutenu.

Składniki

  • 50 g 50 makaronu pełnoziarnistego

  • 50 g 50 dowolnego salami

  • 15 g 15 pomidorów suszonych

  • 50 g 50 buratty

  • 5 g 5 oliwy z oliwek

  • sól, pieprz, ząbek czosnku

Sposób przygotowania

  • Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Na patelni bez dodatkowego tłuszczu podsmaż pokrojone w kostkę salami razem z poszatkowanym drobno czosnkiem. Gdy wytopi się tłuszcz, dodaj pomidory suszone.
  • Na patelnię wrzuć ugotowany wcześniej makaron i całość dokładnie wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem. Przełóż na talerz.
  • Na makaron wyłóż rukolę, kawałek sera buratta i przypraw do smaku.

Notatki

  • uwag

X
X