Niski indeks glikemiczny
Tanie gotowanie
Kurczak curry z trawą cytrynową

Kurczak curry z trawą cytrynową

Porcje

1

porcje
Czas Przygotowania

20

minut
Kalorie

386

kcal


Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 32,7g białka
– 38,5g węglowodanów
– 11,7g tłuszczów
– 3,5 wymiennika węglowodanowego

Składniki

  • 120 g 120 piersi z kurczaka

  • 100 g 100 pieczarek

  • 100 g 100 czerwonej papryki

  • 50 g 50 ananasa

  • 5 g 5 oleju kokosowego

  • 150 g 150 wody

  • 50 g 50 mleczka koksowego light

  • 5 g 5 sosu rybnego

  • 5 g 5 pasty curry

  • 10 g 10 sosu sojowego

  • 25 g 25 brązowego ryżu

  • Trawa cytrynowa, imbir

Sposób przygotowania

  • Pierś z kurczaka pokrój w kostkę lub w paski. Podobnie przygotuj pieczarki, paprykę i ananas.
  • Na oleju kokosowym podsmaż trawę cytrynową, imbir i pastę curry. Po kilku minutach wrzuć mięso i całość zalej wodą.
  • Gotuj 10 minut i dodaj pokrojone warzywa z ananasem. Gotuj jeszcze 8-10 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
  • Całość wymieszaj z mleczkiem kokosowym i przypraw do smaku.
  • Gotowe curry podaj z ugotowanym ryżem.

Notatki

  • uwag

X
X