Low carb
Niski indeks glikemiczny
Tanie gotowanie
Karp w kiszonej kapuście
Porcje
2
porcjeCzas Przygotowania
45
minutKalorie
444
kcal
Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 45,2g białka
– 3,8g węglowodanów
– 26,5g tłuszczów
– 0 wymienników węglowodanowych
Składniki
500 g 500 karpia
125 g 125 kiszonej kapusty
20 g 20 żurawiny
125 g 125 wody
15 g 15 masła klarowanego
10 g 10 oleju rzepakowego
Liść laurowy, ziele angielskie, kmin mielony, przyprawa do ryby, koperek
Sposób przygotowania
- Płaty karpia oczyść. Dopraw przyprawą do ryb i odłóż na godzinę.
- W międzyczasie odciśnij kiszoną kapustę, włóż do garnka, wlej wodę, dodaj żurawinę, listek laurowy, ziele, kminek oraz olej.
- Gotuj pod przykryciem przez 25 minut, następnie odkryj i odparuj całość płynu. Wyłóż do formy żaroodpornej.
- Piekarnik nagrzej do 180 stopni C. Doprawionego karpia obsmaż na oleju (5g) z dodatkiem masła.
- Usmażone ryby ułóż je na kapuście. Posyp natką pietruszki i wstaw do piekarnika na 10 minut.
Notatki
- uwag