Low carb
Niski indeks glikemiczny
Tanie gotowanie
Karp w kiszonej kapuście

Karp w kiszonej kapuście

Porcje

2

porcje
Czas Przygotowania

45

minut
Kalorie

444

kcal


Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 45,2g białka
– 3,8g węglowodanów
– 26,5g tłuszczów
– 0 wymienników węglowodanowych

Składniki

  • 500 g 500 karpia

  • 125 g 125 kiszonej kapusty

  • 20 g 20 żurawiny

  • 125 g 125 wody

  • 15 g 15 masła klarowanego

  • 10 g 10 oleju rzepakowego

  • Liść laurowy, ziele angielskie, kmin mielony, przyprawa do ryby, koperek

Sposób przygotowania

  • Płaty karpia oczyść. Dopraw przyprawą do ryb i odłóż na godzinę.
  • W międzyczasie odciśnij kiszoną kapustę, włóż do garnka, wlej wodę, dodaj żurawinę, listek laurowy, ziele, kminek oraz olej.
  • Gotuj pod przykryciem przez 25 minut, następnie odkryj i odparuj całość płynu. Wyłóż do formy żaroodpornej. 
  • Piekarnik nagrzej do 180 stopni C. Doprawionego karpia obsmaż na oleju (5g) z dodatkiem masła.
  • Usmażone ryby ułóż je na kapuście. Posyp natką pietruszki i wstaw do piekarnika na 10 minut.

Notatki

  • uwag

X
X