Wegetariańska
Brzoskwinie i burata

Brzoskwinie i burata

Porcje

1

porcje
Czas Przygotowania

10

minut
Kalorie

379

kcal


Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 8g białka
– 23,6g węglowodanów
– 29,5g tłuszczów
– 2 wymienniki węglowodanowe

Składniki

  • 125 g 125 burraty

  • 300 g 300 brzoskwini

  • 10 g 10 oliwy z oliwek

  • 10 g 10 masła klarowanego

  • 10 g 10 syropy klonowego

  • Gałązka rozmarynu

Sposób przygotowania

  • Na patelni rozgrzej połowę oliwy, masło i syrop klonowy (uważaj, żeby się nie spalił). Ułóż brzoskwinie pokrojone na niewielkie części i dokładnie skarmelizuj z każdego strony.
  • W międzyczasie dorzuć gałązkę rozmarynu, aby brzoskwinie przeszły jego smakiem.
  • Gotowe brzoskwinie wyłóż na talerz. Dorzuć ser i całość polej pozostają oliwą.

Notatki

  • uwag

X
X