Wegetariańska
Brzoskwinie i burata
Porcje
1
porcjeCzas Przygotowania
10
minutKalorie
379
kcal
Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 8g białka
– 23,6g węglowodanów
– 29,5g tłuszczów
– 2 wymienniki węglowodanowe
Składniki
125 g 125 burraty
300 g 300 brzoskwini
10 g 10 oliwy z oliwek
10 g 10 masła klarowanego
10 g 10 syropy klonowego
Gałązka rozmarynu
Sposób przygotowania
- Na patelni rozgrzej połowę oliwy, masło i syrop klonowy (uważaj, żeby się nie spalił). Ułóż brzoskwinie pokrojone na niewielkie części i dokładnie skarmelizuj z każdego strony.
- W międzyczasie dorzuć gałązkę rozmarynu, aby brzoskwinie przeszły jego smakiem.
- Gotowe brzoskwinie wyłóż na talerz. Dorzuć ser i całość polej pozostają oliwą.
Notatki
- uwag