Tanie gotowanie
Wegetariańska
Gruszki zapiekane z serem i orzechami

Gruszki zapiekane z serem i orzechami

Porcje

1

porcje
Czas Przygotowania

30

minut
Kalorie

354

kcal


Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 11,1g białka
– 38,1g węglowodanów
– 19,4g tłuszczów
– 3 wymienniki węglowodanowe

Składniki

  • 200 g 200 gruszki

  • 35 g 35 sera z niebieską pleśnią

  • 15 g 15 orzechów włoskich

  • 5 g 5 miodu

Sposób przygotowania

  • Gruszkę przekrój na pół i wytnij gniazdo nasienne
  • Do środka włóż pokruszony drobno ser.
  • Gruszki posyp pokruszonymi drobno orzechami.
  • Zapiekaj około 25 minut w 180 stopniach.
  • Gotową gruszkę polej miodem.

Notatki

  • uwag

X
X