Low fodmap
Przeciwgrzybicza
Przeciwpasożytnicza
Gnocchi po bolońsku

Gnocchi po bolońsku

Porcje

1

porcje
Czas Przygotowania

20

minut
Kalorie

553

kcal


Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 32g białka
– 72,1g węglowodanów
– 16g tłuszczów
– 6,5 wymiennika węglowodanowego

UWAGA! Niedozwolone w leczeniu lambliozy, ze względu na obecność glutenu.

Składniki

  • 150 g 150 gnocchi (opcjonalnie low FODMAP)

  • 100 g 100 mielonej wołowiny

  • 200 g 200 pomidorów z puszki

  • 70 g 70 cukinii

  • 70 g 70 marchewki

  • 10 g 10 parmezanu

  • rukola do posypania

  • sól, pieprz, zioła prowansalskie, cynamon, papryka wędzona

Sposób przygotowania

  • Mięso mielone przesmaż bez dodatkowego tłuszczu z tartą na tarce marchewką i cukinią. Po 4-5 minutach wlej pomidory z puszki i duś na bardzo małym ogniu, aż wszystkie warzywa będą miękkie, a nadmiar wody odparuje.
  • Sos przypraw wedle uznania.
  • W międzyczasie ugotuj gnocchi. Podaj je z przygotowanym wcześniej sosem. Całość posyp parmezanem i rukolą.

Notatki

  • uwag

X
X