Klasyczna
Wegetariańska
Croissant z twarożkiem wiosenny
Porcje
1
porcjeCzas Przygotowania
10
minutKalorie
452
kcal
Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 3g białka
– 18,9g węglowodanów
– 1,9g tłuszczów
Składniki
1 1 croissant wieloziarnisty
125 g 125 twarogu chudego bez laktozy
35 g 35 jogurtu naturalnego bez laktozy
50 g 50 rzodkiewki
50 g 50 zielonego ogórka
Sól, pieprz, szczypiorek
Kiełki groszku
Sposób przygotowania
- Twarożek dokładnie wymieszaj z jogurtem, przyprawami oraz tartym na gruby oczkach tarki ogórkiem.
- Croissant przekór na pół. Wyłóż twarożek oraz cienkie plasterki rzodkiewki. Całość udekoruj kiełkami.
Notatki
- uwag