Klasyczna
Lekkostrawna
Wegetariańska

Carpaccio z buraka
Porcje
1
porcjeCzas Przygotowania
10
minutKalorie
341
kcal
Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 6,8g białka
– 30,4g węglowodanów
– 22,3g tłuszczów
– 3 wymienniki węglowodanowe
Składniki
150 g 150 gotowanego buraka
40 g 40 sera burrata
5 g 5 płatków migdałków
10 g 10 oliwy z oliwek
5 g 5 musztardy łagodnej
5 g 5 syropu klonowego
1 g 1 sól, pieprz
Rukola do posypania
Sposób przygotowania
- Buraka pokrój w cienkie plasterki i ułóż na talerzu.
- Na buraka wyłóż porwany ser i całość polej sosem przygotowanym z oliwy, musztardy i syropu. Przypraw solą i pieprzem.
- Carpaccio posyp prażonymi płatkami migdałów i rukolą.
Notatki
- uwag