Klasyczna
Lekkostrawna
Wegetariańska
Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka

Porcje

1

porcje
Czas Przygotowania

10

minut
Kalorie

341

kcal


Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 6,8g białka
– 30,4g węglowodanów
– 22,3g tłuszczów
– 3 wymienniki węglowodanowe

Składniki

  • 150 g 150 gotowanego buraka

  • 40 g 40 sera burrata

  • 5 g 5 płatków migdałków

  • 10 g 10 oliwy z oliwek

  • 5 g 5 musztardy łagodnej

  • 5 g 5 syropu klonowego

  • 1 g 1 sól, pieprz

  • Rukola do posypania

Sposób przygotowania

  • Buraka pokrój w cienkie plasterki i ułóż na talerzu.
  • Na buraka wyłóż porwany ser i całość polej sosem przygotowanym z oliwy, musztardy i syropu. Przypraw solą i pieprzem.
  • Carpaccio posyp prażonymi płatkami migdałów i rukolą.

Notatki

  • uwag

X
X