Agnieszka Jasińska
Szef kuchni
Ukończona uczelnia
- Górnośląska Wyższa Szkoła Handlowa, Stosunki Międzynarodowe
- Studia podyplomowe: Uniwersytet Rolniczy w Krakowie, Rolnictwo
Wybrane szkolenia i kursy
- Egzamin mistrzowski, zawód Kucharz, Krakowska Szkoła Restauratorów
- Szef Kuchni, Italian Culinary Institut
- Kurs I i II stopnia dietetyka, Instytut Dietetyki i Promocji Zdrowia
Moje zainteresowania zawodowe
- Przygotowywanie receptur dań pod nietolerancje pokarmowe
- Tworzenie nowych menu do restauracji
- Szkolenia i kursy kulinarne w języku polskim i angielskim
- Fotografia kulinarna oraz produktowa
O mnie
Nazywam się Agnieszka Jasińska i jestem zawodowym kucharzem i trenerem w gastronomii. Uczę zawodowców oraz amatorów jak gotować zdrowo i smacznie. Skończyłam międzynarodowe kursy kulinarne min. we Włoszech oraz liczne profesjonalne kursy w Polsce. Podyplomowo ukończyłam rolnictwo, bo chciałam nie tylko wiedzieć jak dane danie przygotować, ale również w jaki sposób te produkty znajdują się na naszych talerzach. Współpracuję z kawiarniami, restauracjami oraz bistro w tworzeniu nowych dań do kart, również w zakresie nietolerancji pokarmowych. Nie jadam mięsa, ale będąc kucharzem jestem też trochę flexitarianką. Wydałam samodzielnie swoją książkę „Kulinarne Nawigacje- wegetariańska kuchnia domowa”. Kocham jedzenie i dużo ćwiczę, by zachować w życiu balans.
Moja rada dla członków MajAcademy
Kiedy słyszę „ Nie mam czasu i pieniędzy na zdrowy styl życia i jedzenie” to zawsze odpowiadam „to nie wiesz ile kosztuje choroba”. Sama borykam się z nietolerancjami na laktozę, kakao oraz glutaminian sodu, więc wiem jak bardzo dieta i dbanie o dobrą formę psychiczną oraz fizyczną jest ważne. Na platformie MajAcademy znajdziesz moje przepisy, które dopasowane są do tego co powinnaś jeść, by czuć się dobrze w swoim ciele. Nie bez powodu tak ważne jest powiedzenie „ w zdrowym ciele-zdrowy duch”. Trzymam za Ciebie kciuki, jeśli dopiero zaczynasz wprowadzać nowe nawyki żywieniowe lub jesteś już stała weteranką i utrzymujesz osiągnięty rezultat!